Coaliția de guvernare discută despre limitarea accesului în restaurante, hoteluri sau mall-uri pentru cei nevaccinați

Distribuie acest articol!

Coaliția de guvernare discută despre limitarea accesului în restaurante, hoteluri sau mall-uri pentru cei nevaccinați. Astfel, autoritățile propun ca intrarea în aceste unități să se facă doar în baza dovezii de vaccinare.

Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a precizat că măsura e dezbătută în Coaliţie şi va fi prezentată în momentul în care există o decizie finală.

Ţine de etică şi cum abordez eu o astfel de politică de sănătate publică şi vedem că lucrurile variază de la o ţară la alta, însă sunt profund dependente de caracteristicile culturale ale fiecărei societăţi în parte şi de felul cum ne raportăm la vaccinare în acest moment.(…) Sunt decizii importante, care ne afectează viaţa fiecăruia şi nu am vrea să le comunicăm mai devreme faţă de momentul deciziei. Riscăm să venim cu informaţii parţiale”, a precizat oficialul, în cadrul unei emisiuni TV.

Pe de cealaltă parte, chestiuni sociale dependente de statutul de persoană vaccinată sau nu, la fel sunt chestiuni importante pentru viaţa fiecăruia dintre noi şi aş vrea să discutăm când avem o decizie finală, pentru a ne asigura că menţinem seriozitatea şi fermitatea unei decizii luate, comunicate”, a adăugat secretarul de stat Andrei Baciu.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: