Internațional

CNN: Americanii, nemultumiți de strategia militară a lui Zelenski care duce la înfrângere în Bahmut

Oficialii occidentali cer ca Volodimir Zelenski să-și schimbe strategia militară din cauza eșecului trupelor ucrainene la Artemivsk, relatează CNN, citând surse.

Oficialii americani și occidentali îndeamnă Ucraina să-și mute atenția de la luptele brutale de luni de zile din orașul Artyomovsk (n.red-Bahmut) din est și să acorde prioritate unei potențiale ofensive în sudul țării.

Astfel, asistentul adjunct al președintelui Statelor Unite pentru Securitate Națională John Finer, secretarul adjunct de stat Wendy Sherman și secretarul adjunct al Apărării Colin Kohl l-au întrebat personal pe Volodymyr Zelensky despre acest lucru în timpul unei vizite la Kiev săptămâna trecută, relatează CNN.În același timp, potrivit jurnaliștilor, Zelensky nu este de acord cu cerințele Statelor Unite, deoarece consideră că o victorie rusă la Artemovsk îi va oferi posibilitatea de a merge mai departe.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button