Economie

CNAIR: Cerealele ucrainene nu au fost cântărite de la începutul războiului

Purtătorul de cuvânt la Companiei Naționale de Drumuri a declarat că din 2022, în Vama Siret, cântărirea mărfurilor care intrau în țară fie ca erau ucrainene, fie că erau de altă natură nu s-a mai făcut. Astfel, cantitatea reală de cereale intrat în România prin această vamă este total necunoscută.

“Acest cântar este achiziționat încă din 2022. N-am putut să-l montăm deoarece în zona vămii, Poliția Vamală a avut lucrări de modernizare. Acum s-au finalizat lucrările. Îl calibrăm și îl punem în funcțiune. În acest moment există cântar pe ieșire (n.red. la ieșirea din România spre Ucraina) și va exista din data de 19 (n.red. februarie), adică de luni, și cântar pe intrare (n.red. în România din Ucraina).”, a spus Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR, la emisiunea Agrojurnal de la Digi24.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat pentru Agrojurnal că luni, când cântarul este dat în folosință, se teme să nu fie incidente la graniță cu șoferii ucraineni.

“Suntem curioși cum se va desfășura prima săptămână. Mizăm inclusiv pe sprijinul Jandarmeriei Române în cazul în care sunt șoferi nemulțumiți că sunt descoperiți cu supratonaj.”, a precizat acesta.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button