Politică

Clotilde e disperată! A cerut renumărarea voturilor

Iar e scandal pe voturi la Sectorul 1. Actualul edil, Clotilde Armand, nu cedează și merge până-n pânzele albe. Ea a cerut renumărarea voturilor, deși, ieri, contracandidatul său, George Tuță, fusese declarat învingător.

Alegerile de la Sectorul 1, cu poalele-n cap și Poliția la ușă: „Iată ce avem”

Într-o postare pe FB, Clotilde scrie:

Scurt update:

– Am depus cerere de renumărare a voturilor;

– Am sesizat autoritățile privind tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare;

Vă reamintesc pentru toți cei care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166. Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat;

– Ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure.

De asemenea, au fost mari probleme cu urna mobilă.

Așteptăm numărătoarea și datele oficiale. Noi am mai pățit așa ceva în 2016. Știe și Ciolacu cum ne-au furat atunci“.

Lupta de la Sectorul 1 este foarte strânsă.

George Tuţă (candidatul Alianţei electorale PSD – PNL) ar fi obţinut 36,44% din voturi (24.323 voturi), după centralizarea datelor din 122 de secţii.

Potrivit datelor încărcate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, principalul său contracandidat, primarul în funcţie Clotilde Armand (candidatul Alianţei Dreapta Unită), ar fi obţinut 35,73% (23.850 voturi).

După anunțul Clotildei, George Tuță a ieșit și el la rampă:

„Cifrele nu mint. Oamenii au votat pentru reclădirea Capitalei Capitalei. Orice calcul arată tot asta. Nimeni nu mai poate întoarce votul exprimat de cetățenii Sectorului 1“, a scris el pe Fb.

Aseară, Biroul Electoral al Sectorului 1 a suspendat centralizarea proceselor verbale cu rezultatele votului de duminică, activitatea urmând să fie reluată marți dimineață.Anunțul a venit în timp ce o parte dintre reprezentanții secțiilor de vot așteptau de zeci de ore să predea sacii cu voturi, ștampilele și procesele verbale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button