PoliticăȘtirile 60m.RO

Clotilde Armand(USR) critică primăriile că alocă fonduri pentru persoanele izolate sau în carantină.

Clotilde Armand(USR) critică pe pagina sa de facebook primăriile din România pentru că alocă fonduri pentru asistarea persoanelor aflate în izolare sau în carantină.

Sau cel puțin așa de înțelege din opoziția sa față de achiziția de către primăria sectorului 1 a 1500 de pachete de mâncare destinată persoanelor aflate în necesitate. Prețul de achiziție a fost de 50 de lei/persoană pentru un menu zilnic complet.

Acest lucru în condițiile în care guvernul României a impus printr-o ordonanță militară ca autoritățile publice locale să identifice și să ofere asistență persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, a celor aflate în izolare sau în carantină.

„Primăria Sectorului 1 a cumpărat prin atribuire directă 15.000 de pachete alimentare: „mic dejun / prânz / cină” pentru 500 de persoane, în valoare 750.000 RON (155.466 EUR), de la firma S.C. FOOD LABOR SRL. „ scrie eurodeputatul pe pagina sa de Facebook.

Noi nu știm de ce subvenții beneficiază europarlamentarii, sau dacă își plătesc singuri mâncarea la Bruxelles, dar se pare că nu, căci altfel nu ți-ai fi putut imagina că prețul de livrare a trei mese zilnice poate scădea sub 50 de lei.

Bine că eurodeputatul are o problemă continuă cu sectorul 1, acolo unde se vede primar, când apropiați ai USR încheie la acest moment contracte pe bandă rulantă pentru furnizarea de produse către spitale la suprapreț.

În calitatea sa de europarlamentar ar trebui să gândească la un nivel mai mare și să ceară socoteală pentru cele 56 milioane de lei alocate de guvern ca să cumpere mai puțin de 2 milioane de măști.

Asta este strategia USR comunicată prin WhatsUp: orice se face, bine sau rău, spuneți că este rău. Nu mai contează ce vor cetățenii, ce spune legea, contează ca în toamnă să pună mâna pe cașcaval. Clotilde Armand s-a opus și achiziției de măști sanitare, tot de către sectorul 1, cu suma de 5,12 lei/ bucată: „Prețul unei măști cumpărate de Poliția Locală Sector 1 este de 5.12 RON / bucata (fără TVA) … în condițiile în care în farmacie prețul pentru același produs este de 0.99 / bucată iar Institutul de  iar Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a plătit suma de 0.10 RON / bucată Pneumoftiziologie „.

Acum, dacă ne aduce ea măști cu doar 0.10 lei pe bucată am dori și noi o comandă de 1 milion ca să o donăm spitalelor din România.

Ce face ea în acest timp? Ceea ce fac cei pe care îi critică. Din poziția de europarlamentar își continuă activitatea electorală în plină criză pandemică. Calitatea de eurodeputat implică responsabilitate față de toți cetățenii României, nu doar față de cei aflați în sectorul 1. Dacă eurodeputatul se află în campanie electorală atunci să își prezinte demisia căci pentru moment nu își îndeplinește obligațiile asumate prin funcția de eurodeputat, deci face campanie electorală pe bani publici.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button