Clotilde Armand, amendată de Garda de Mediu pentru gunoaiele din Sectorul 1

Distribuie acest articol!

Garda Națională de Mediu, condusă de comisarul general Octavian Berceanu, a amendat de patru ori Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, pentru munții de gunoaie abandonați pe străzi.

Garda Națională de Mediu a transmis că „în luna martie au fost aplicate două amenzi contravenționale în valoare totală de 160.000 lei pentru neluarea măsurilor de salubrizare a razei teritorial administrative a Sectorului 1, conform OUG nr.195/2005, privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare. (…) În luna iunie 2021 au fost aplicate două amenzi contravenționale în valoare totală de 160.000 lei”.

În total, Primăria Sectorului 1 va plăti amenzile cumulate de 320.000 lei din banii locuitorii Sectorului 1.

Garda Națională de Mediu a amendat cu 70.000 lei compania și Romprest, cea care se ocupă cu colectarea gunoiului din Sectorul 1. Motivul? „Pentru nerespectarea condițiilor din autorizația de mediu (scurgere de levigat din autogunoiere/depozitare necorespunzătoare deșeuri) conform OUG nr.195/2005, privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare”, conform unui răspuns transmis de Garda Națională de Mediu la solicitarea Newsweek România.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: