Politică

Clotilde Armand a pierdut oficial alegerile

Biroul Electoral Central a respins sâmbătă, 15 iunie 2024, cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia Electorală Sector 1, formulată de Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei.

Potrivit unui comunicat al BEC, în şedinţa de sâmbătă au fost date mai multe hotărâri şi decizii de respingere privind renumărarea de voturi sau anularea alegerilor în diferite circumscripţii din ţară.

Printre acestea s-a aflat şi cererea Alianţei Dreapta Unită care solicita anularea alegerilor în Circumscripţia Electorală Sectorul 1 – Municipiul Bucureşti.

BEC a argumentat atunci că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Actualul edil al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidat din partea Alianţei Dreapta Unită (ADU) pentru un nou mandat, a făcut o serie de acuzații extrem de grave privind fraudarea scrutinului desfășurat duminică, 9 iunie 2024.

Clotilde Armand ceruse renumărarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1, precizând, printre altele, că „ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme”.

Alegerile din 9 iunie 2024 au fost viciate inclusiv prin organizarea și desfășurarea necorespunzătoare de către AEP a procesului electoral. Membrii secțiilor de votare au fost obligați să muncească fără pauză peste 24h fără întrerupere, în unele cazuri chiar 50h, ceea ce pune sub semnul întrebării capacitatea lor de concentrare și atenția în prevenirea fraudelor”, a scris Clotilde Armand, într-un mesaj publicat miercuri seară pe pagina ei de Facebook.

De asemenea, actuala primăriță de la sectorul 1 a declarat că 110 procese-verbale au fost falsificate și urcate pe platforma AEP.

Între timp, George Tuță, candidat al Alianței PSD-PNL, care și-a proclamat victoria în alegeri, a anunțat joi că i-a transmis contracandidatei sale „solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului”, potrivit Libertatea.

Totodată, în ședința de sâmbătă, BEC a respins şi cererile de renumărare a voturilor formulate de Partidul Reînnoim Proiectul European al României, la nivelul a 117 secţii de votare din judeţul Mureş şi la nivelul a 82 secţii din judeţul Iaşi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button