Claudiu Târziu: Proiectele de Hotărâre privind certificatele de vaccinare au fost întoarse la comisiile din Senat

Distribuie acest articol!

Proiectele de Hotărâre privind certificatele de vaccinare au fost întoarse la comisiile din Senat, a anunțat Claudiu Târziu, copreședintele AUR. Aceste documente nu fac altceva decât să restricționeze libera circulație în interiorul UE.

„Alături de anumiți colegi din Senat, am votat pentru întoarcerea la comisii – timp de o săptămână – a celor două proiecte de Hotărâre privind Regulamentul european care stabilește regimul adeverințelor electronice verzi. Acele certificate despre care propaganda dă în clocot că sunt menite să înlesnească circulația liberă. Toată această manipulare informațională, desfășurată sistematic, promovează această idee, căreia i-a conferit aura unei axiome. Să înceteze aceste vuvuzele turbate să mai pretindă că facilitează „libera circulație”! Această adeverință va restricționa și va înfrâna, de fapt, libera circulație. Unde mai este această libertate, de vreme ce circulația este condiționată de vaccinare sau de teste negative, ale căror costuri sunt, în cele mai multe situații, prohibitive?”, afirmă Claudiu Târziu.

Senatorul AUR a cerut autorităților să explice cum va fi prevenită discriminarea celor care nu pot sau nu vor să se vaccineze, ținând cont că administrarea vaccinului este opțională – fiecare decide pentru el, așa cum este normal.

„Solicit public, încă o dată, ca autoritățile să răspundă la întrebarea: Cum va fi prevenită discriminarea celor care nu pot sau nu vor să se vaccineze? În traducere liberă, această adeverință înseamnă: Te-ai vaccinat, poți circula! Nu te-ai vaccinat, stai acasă! În condițiile în care suntem nevoiți să tot repetăm: VACCINUL ANTI-COVID NU ESTE OBLIGATORIU!”, a conchis senatorul AUR.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: