Politică

Claudiu Târziu: Jefuirea patrimoniului industrial românesc, prin vînzări bandidești, a produs un prejudiciu de 350 de miliarde de euro

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, constată cu amărăciune că tot ce a spus partidul AUR despre privatizările fraduduloase se adeverește prin declarațiile fostului șef al Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu.

„Jefuirea patrimoniului industrial românesc, prin vînzări bandidești, este confirmată inclusiv de fostul prim-ministru Nicolae Văcăroiu, care susține că peste 70% din privatizările fostelor întreprinderi de stat au fost eșecuri.

El a amintit că pentru cele peste 7.500 de societăţi privatizate, cu o valoare de piaţă de peste 350 miliarde USD, statul a luat praful de pe tobă.

Nimic nou în acest adevăr amar, pe care îl știe cel puțin jumătate din forța de muncă activă a României, plecată în străinătate din cauză că economia națională nu-i mai oferă nici măcar sursele pentru supraviețuire.

AUR va clădi, cărămidă cu cărămidă, o nouă fundație a demnității românești, prin refacerea industriei autohtone, care va pune în lucrare energiile nostre creatoare de care acum se bucură alții.”, a declarat senatorul Claudiu Târziu.

Nicolae Văcăroiu, despre jaful național

„Am reuşit performanţa, per ansamblu, ca în cele peste 7.500 de societăţi care au fost privatizate şi care aveau o valoare de piaţă de circa 350 de miliarde de dolari statul român să încaseze 9 milioane de dolari. Acesta este succesul şi sunt convins că, în cazul în care Curtea de Conturi ar fi fost prezentă, ar fi acţionat, se stopau multe din aceste nereguli. În fond, erau rolul şi atribuţiile Curţii de Conturi, care era responsabilă de modul de utilizare a banului public”, a spus Nicolae Văcăroiu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button