Politică

Claudiu Târziu: „Înalta Poartă” de pe vremuri, unde domnitorii românii trebuiau să dea tributul, se numeşte acum Comisia Europeană

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat, duminică, la Târgovişte, la lansarea candidaţilor AUR la alegerile europarlamentare şi locale, că actuala Comisie Europeană nu este altceva „decât noua Înaltă poartă”, scrie Agerpres.

„Vă salut, dragi prieteni, şi mă bucur să vă regăsesc pe unii dintre dumneavoastră şi astăzi, într-un eveniment de excepţie, într-un moment greu al istoriei noastre. Dar nu întâmplător are loc acest eveniment într-un loc cu încărcătură istorică deosebită, la umbra Turnului Chindiei, acolo unde tâlharii, trădătorii de neam, hoţii, corupţii erau închişi de către marele domnitor Vlad Ţepeş, aşa cum se cuvenea, pentru că el ştia să-i pedepsească pe cei vinovaţi, ştia să-i apere pe cei inocenţi, ştia să dezvolte ţara pe care o stăpânea, îşi asuma integral rolul pe care poporul i l-a dat. Astăzi România este o pradă pentru găşti politice transnaţionale. Astăzi este captivă unei mafii transpartinice şi transnaţionale”, a spus Târziu.

În opinia sa, la Comisia Europeană s-ar plăti „tributul”. „Ce este Comisia Europeană? Nu este altceva decât noua Înaltă Poartă – acolo unde se hotărăşte destinul popoarelor supuse, acolo unde se clocesc ideologii criminale, acolo unde sunt unşi noii şefi de stat şi de guvern, acolo unde se plăteşte tributul. Ce sunt guvernanţii de astăzi? Boierii trădători din vremea lui Ţepeş. Cum putem schimba lucrurile? Vlad Ţepeş nu mai este, dar spiritul lui este în fiecare din noi, în fiecare din dumneavoastră. Atâta doar să-l descoperim, să-l cultivăm, să-l scoatem la luptă. Fiecare poate să fie Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul. Fiecare român are rădăcinile atât de adânci în pământul ţării şi în istoria neamului încât poate extrage seva cea bună din cei care ne-au fost eroi, ne sunt martiri şi sfinţi”, a afirmat Claudiu Târziu.

Peste 5 mii de persoane au fost prezente la Târgovişte la lansarea candidaţilor AUR. Înainte de începerea prezentării candidaţilor, cei prezenţi au putut urmări o scenetă despre domnitorul Vlad Ţepeş.Printre candidații la alegerile locale se numără Mohammad Murad- Consiliul Județean Constanța, Dan Tanasă- Consiliul Județean Covasna, Mugur Mihăescu- Consiliul Județean Olt, Tudor Ciuhodaru- primăria Iași, Simona Vreme- primăria Galați.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button