Claudiu Târziu despre propunerea ministrului sănătății și a lui Cercel: vrea să facă din România un lagăr de exterminare pentru bătrîni
Claudiu Târziu reacționează față de propunerea aberantă a lui Streinu Cercel cu privire la izolarea bătrânilor mai în vârstă de 65 de ani în instituții sau clădiri specializate:
Cercel vrea să facă în România un lagăr pentru bătrîni. Dar nici celor mai tineri nu le va fi mai ușor. În batjocură, și-a botezat planul dement ”Vacanța mare”.
Jurnalistul Claudiu Târziu afirmă că nimic nu îl recomandă pe Cercel ca și mare specialist, cam toate prognozele lui fiind nevalidate:
Ce-l recomandă? Păi, întîi de toate un pronostic înfiorător, dar tot atît de știițific fundamentat ca jocul la loto. ”Vor fi două milioane de morți”, a zis el, în timpul epidemiei de gripă aviară. N-a fost, din fericire, nici unul.
Apoi, o opinie medicală la fel de hazardată, lansată la începutul acestei crize. ”Acest virus este de zece ori mai slab decît cel care provoacă gripa”. Vedem azi cît adevăr conține. Sau poate chiar așa stau lucrurile, iar blocarea țării s-a făcut din alte pricini?
Claudiu Târziu scrie în Curierul Românesc că ministrul sănătății a scăpat porumbelul pe gură și că iau deja în considerare arestarea vârstinicilor:
Ei, acum, Streinu-Cercel vrea să ne trimită în detenție la domiciliu pentru trei luni. Cei de pînă în 65 de ani vor mai avea niște ore de mișcare pe stradă, cu bilet de voie de la poliție, dar cei de peste 65 vor fi sechestrați în propriile case și, dacă fac nazuri, vor fi duși ”în locuri speciale de carantinare”.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a scăpat porumbelul „gîndit” de Cercel, într-un interviu video. Și-apoi s-a speriat de vîlva creată. Au retractat. Dar nu e prima oară cînd autoritățile lansează baloane de încercare, ca să vadă reacția cetățenilor. Și nu e prima oară nici cînd neagă ceva, pentru ca apoi să pună în practică. La fel a fost și cu prima ordonanță militară.
Claudiu Târziu este jurnalist, poet, prozator și editor. Scrie de o viață cu un singur gînd: ca scrisul său să fie de leac. Pentru suflet, că toate bolile de acolo încep.