Claudiu Târziu: Clotilde Armand își bate joc de simbolurile naționale. Propun ca simbol al pseudo-administrației sale un șobolan

Distribuie acest articol!

Liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu, afirmă cu indignare că primarul Sectorului 1 își bate joc de simbolurile naționale ale României, utilizând o caricatură pe post de stemă a Primăriei Sectorului 1. „Propun ca simbol al pseudo-administrației sale un șobolan.”, a transmis Claudiu Târziu.

„Pe Facebook, Clotilde Armand a schimbat stema Primăriei Sectorului 1 cu o caricatură. Ea deja apare pe documente, pe calculatoarele angajaților, ceea ce este o batjocură. Actuala stemă a municipiului București a fost definitivată în anul 1994, însă ea a preluat în esență vechea stemă din secolul al XIX-lea, din vremea domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Stemele orașelor sunt simboluri istorice și țin de o știință, heraldica, nu de moftul primarului. Pe ea apare coroana domnitorului Mircea cel Bătrân, acvila cruciată, Sf. Dumitru, sfînt militar, purtînd crucea și sulița.

Ocrotitorul Capitalei este Sf. Dimitrie cel Nou, moaștele sale fiind la Catedrala Patriarhală. Doar bolșevicii și-au permis să schimbe stema orașului, dar pînă și acea ,,stemă” era mai bună decât caricatura doamnei primar. Probabil femeii fără patrie îi displace și deviza ,,Patria și dreptul meu”. Clotilde Armand nu a reușit să stîrpească șobolanii. Propun ca simbol al pseudo-administrației sale un șobolan.”, a declarat Claudiu Târziu pentru 60m.ro.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: