Se propune taxarea companiilor care oferă servicii de mesagerie şi voce, de tipul Whatsapp

Spania propune taxarea companiilor care oferă servicii de mesagerie şi voce, de tipul Whatsapp, în funcţie de venituri, potrivit unui oficial guvernamental citat de Reuters.
Taxele vor fi impuse furnizorilor de servicii de mesagerie instant în acelaşi mod ca în cazul operatorilor de telecomunicaţii, potrivit unui proiect de lege publicat vineri, fiind declanşată o perioade de consultări publice.
„Modul în care consumăm serviciile de comunicaţii s-a schimbat, iar condiţiile concurenţiale s-au schimbat în consecinţă”, a declarat Roberto Sanchez, secretar de stat pentru Telecomunicaţii şi Infrastructură Digitală.
Companiile care obţin venituri de peste 1 milion de euro pe an vor fi supuse acestei taxe, care nu va depăşi 1 euro pentru venituri brute de câte 1.000 de euro, potrivit proiectului de lege.
Publicul este invitat să facă observaţii asupra legii în următoarea lună, a spus Sanchez.
Spania se află printre susţinătorii europeni ai unor regimuri fiscale mai stricte pentru companiile din sectorul internetului.
- Economistul Radu Georgescu: „România este la câțiva metri de prăpastie. Avem recorduri la toate deficitele de pe planetă”Radu Georgescu atrage atenția asupra problemelor economice ale României, semnalând deficitele record și taxele vamale disproporționate aplicate pe piața europeană. Economistul subliniază și diferențele semnificative între taxarea din Europa și Statele Unite, explicând cum aceste disparități afectează economia globală. Economistul Radu Georgescu avertizează că România se află într-o situație economică extrem de delicată, având deficite …
- Nicușor Dan trebuie să explice de unde are banii din precampanie. Legea îl obligă. Funcția de primar nu e acoperire pentru mită electorală.Nicușor Dan este primar general al Capitalei și, în același timp, candidat aflat într-o evidentă precampanie. Strada e împânzită de panouri cu chipul său, evenimentele se țin lanț, iar promovarea online este masivă și costisitoare. Toate aceste acțiuni presupun cheltuieli mari, iar legea este foarte clară: orice candidat are obligația să declare sursele de finanțare …
- Efectul catastrofal al creșterii explozive a datoriei externeCreșterea accelerată a datoriei externe a României are efecte economice și sociale devastatoare, pe termen scurt și lung. De la an la an, statul împrumută miliarde de euro nu pentru investiții, ci pentru a plăti salarii, pensii speciale și cheltuieli curente. În loc să stimuleze economia, guvernele au ales calea cea mai comodă, dar și …
- Un mare investitor străin părăsește România și renunță la fabricile din nordul țării: Concedieri masive în MaramureșGrupul industrial german Karl Mayer pune capăt activității în România și renunță la planurile de investiții majore, lăsând mii de angajați fără locuri de muncă. Producția a fost oprită, iar fabricile din nordul țării vor fi închise, aducând o lovitură economică semnificativă regiunii. Grupul industrial german Karl Mayer, unul dintre cei mai mari producători de …
- Prețul la ouă, de două ori mai mare decât acum 5 ani. Cine plătește? Poporul.În urmă cu cinci ani, un carton de ouă costa în jur de 10-12 lei. Astăzi, același produs a ajuns să coste 20-25 de lei. Prețul s-a dublat, dar veniturile românilor nu au ținut pasul. Această creștere nu e un accident, ci rezultatul direct al inflației, al politicilor fiscale haotice și al lipsei de sprijin …