PoliticăȘtirile 60m.RO

Claudiu Târziu: băncile au refuzat să deschidă contul de campanie pentru partidul AUR

În cadrul conferinței de presă extraodinare susținută de liderii Alianței pentru Unirea Românilor în Piața Victoriei, realizate cu scopul de a face publice barierele legislative și instituționale care au împiedicat partidul nou înființat să aibă candidați la algerile locale din 27 noiembrie în toate localitățile unde aceștia au avut intenția, încrâncenarea și aroganța partidelor cu vechime în politică de a deține și controla puterea atunci când se simt „amenințați” un partid nou înființat.

Claudiu Târziu, copreședinte AUR și candidat la funcția de Primar General al Municipiului București a declarat în cadrul conferinței de presă că „ nici un partid aflat astăzi în parlament nu are un conducător curat. Toți liderii partidelor parlamentare au legătură cu securitatea, cu actualele servicii secrete care sunt și ele moștenitoare prin metehne, prin proceduri și prin mentalitate, ale securității. Și acești oameni încearcă să blocheze intrarea în parlament a oricărui competitor politic serios, curat și cu intenții serioase în privința servirii interesului național.”

Legea are diferite prevederi care descurajează orice partid nou, care, bineînțeles, nu are forța financiară și resursele umane ale unor pardite care viețuiesc 10,15 sau 30 de ani.

„O birocrație inutilă, stupidă, dar care este foarte cronofagă și descuranjantă în privința alcătuirii dosarelor de candidați” afirmă Claudiu Târziu.

Acesta mai spune că nu este normal să li se ceară declarații de de avere unor oameni care sunt doar aspiranți la o funcție publică, nu deținători a acelei funcții publice. Normal ar fi ca acele declarații să fie date după obținerea funcției publice.

„Am avut mari probleme în a ne deschide conturi bancare speciale pentru campanie. Legea prevede obligația din partea noastră să o facem, dar nu și obligația din partea băncilor de a deschide contul de campanie. Ne-a fost refuzat acest lucru de către 5 bănci, și greu am găsit câte o bancă în fiecare județ care să accepte acest lucru”, mai spune copreședintele A.U.R. în conferința de presă.

„Candidez cu bucurie din partea Alianței pentru Unirea Românilor la funcția de Primar General al Municipiului București. Noi toți vom fi câștigători pentru că am reușit să demonstrăm că venind din afara sistemului putem pune pe buletinele de vot o candidatură” conchide Claudiu Târziu

Back to top button