Politică

Claudiu Târziu: AUR nu este un partid antieuropean, ci eurorealist

Senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor, a respins „ferm”, luni, acuzaţiile potrivit cărora formaţiunea al cărei lider este ar fi antieuropeană, el afirmând că AUR este un partid „eurorealist”, scrie Agerpres.

„În discursul pe care l-am rostit la Târgovişte cu prilejul lansării naţionale a candidaţilor AUR în alegerile din 9 iunie, am formulat o serie de critici la adresa actualei Comisii Europene, care au fost interpretate eronat ca fiind atitudini şi poziţionări antieuropene. Nimic mai fals! (…). Noi, AUR, nu suntem anti-UE sau eurosceptici. Noi, AUR, suntem eurorealişti. Nu suntem împotriva Uniunii Europene, ci ne opunem politicilor anti-UE emanate de actuala Comisie Europeană, care, pur şi simplu, torpilează proiectul european. Un proiect generos, fondat ca o alianţă între state suverane, egale în drepturi şi obligaţii, cu scopul formării unui spaţiu al păcii şi prosperităţii pe continent, având bazele în gândirea elenă, dreptul roman şi credinţa creştină”, a explicat Târziu, într-un comunicat de presă.

Potrivit lui senatorului AUR, UE devine, pe zi ce trece, „un suprastat centralizat, condus de o birocraţie nealeasă de nimeni, dar impusă şi controlată de capitalele câtorva naţiuni puternice”.

„Ce devine, pe zi ce trece, UE? Devine un suprastat centralizat, condus de o birocraţie nealeasă de nimeni, dar impusă şi controlată de capitalele câtorva naţiuni puternice. De aici rezultă şi tratamentul diferenţiat între statele membre: nou-veniţii sunt dezavantajaţi faţă de nucleul vechi al organizaţiei. Cât despre birocraţia UE, aflată în principal sub cupola Comisiei Europene, aceasta forţează preluarea atributelor esenţiale ale guvernelor naţionale, astfel încât suveranitatea statelor să fie redusă până la suprimare”, a transmis liderul AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button