Politică

Claudiu Târziu (AUR): Cenzură și turnătorie, marca PSD-PNL

Sub pretextul combaterii conținutului deepfake, Ministerul Digitalizării a lansat o platformă unde oricine poate raporta orice postare de pe rețelele de socializare, pe care o consideră „dezinformare, manipulare sau având conținut denigrator”.

Ministrul Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan, a declarat, recent, că orice postare de acest gen va fi ștearsă în cel mult 60 de minute, după cum a relatat RostOnline.

Vineri, ministrul Bogdan Gruia Ivan (PSD) a anunțat, pe Facebook, că acest mecanism a intrat în vigoare.

„Puteți raporta conținutul deepfake de pe rețelele de socializare Facebook, Instagram, Google, YouTube și TikTok. Platforma va asigura analiza rapidă și transmiterea către platforme în termen foarte scurt, de până la 60 de minute, a cererilor care vizează falsurile digitale, conținutul denigrator, dezinformările și manipulările online, cu scopul eliminării.

Echipa mea din cadrul MCID va asigura permanența în preluarea cererilor în fiecare zi, inclusiv în weekend, în intervalul 08:00-22:00.

Le mulțumesc partenerilor noștri din mediul privat – Google, Meta și TikTok – pentru eforturile de până acum. Au reușit să implementeze sisteme foarte eficiente prin care o parte substanțială din conținutul deepfake este blocat chiar înainte de publicare”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Digitalizării.

Despre ce este vorba

Potrivit platformei mai sus menționate, românii sunt încurajați să raporteze „conținutul inadecvat pe care îl vezi pe principale platforme social media și motoare de căutare – Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Google.”

„În contextul anului 2024, care cuprinde alegeri pentru toate tipurile de funcții alese democratic, platforma #nofake va funcționa ca punct de contact pentru preluarea cererilor de analiză referitoare la distribuirea de conținut audio-video manipulat digital (deepfake) în scopuri malițioase precum manipularea opiniei publice sau în cadrul unor campanii de dezinformare și propagandă cu potențial impact asupra integrității alegerilor democratice”, precizează Ministerul Digitalizării.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button