Internațional

Clanul Biden și apusul democrației americane

un editorial de Grigore L. Culian

Tot mai mulți americani – cu sau fără carte – se întreabă dacă țara lor mai e un stat de drept, o democrație avansată de la care ia lumină “restul lumii”. Ceea ce se petrece acum sub ochii unui popor năucit întrece însă orice măsură! Clanul Biden (tatăl, fiul și restul “Famigliei”) este protejat de către instituțiile de forță ale statului (în frunte cu FBI, CIA și Ministerul Justiției), după ce a comis un lanț de infracțiuni care s-ar lăsa cu zeci de ani de pușcărie pentru un american de rând.

Pe scurt, odrasla președintelui Joe Biden, Hunter Biden, a pus la cale o schemă prin care a stors milioane de dolari de la jucătorii mai mici sau mai mari (Ucraina, România, China), folosind pozițiile înalte deținute de tatăl său la vârful statului (vicepreședinte în mandatele lui Barack Obama, președinte în acest moment) și colaborând cu bătrânul octagenar corupt la un lanț de șantaje și/sau tranzacții ilegale care au adus acestui grup infracțional organizat zeci de milioane de dolari în diferite conturi ale întregii familii!

Iată însă că zecile de documente scoase la iveală – inclusiv alimentarea conturilor bancare cu sume provenite din Ucraina, România și China – nu au fost de ajuns pentru punerea sub acuzare a președintelui (după procedura impeachment) și trimiterea în judecată a cuplului de infractori “pe repede înainte”! Mai mult decât atât, beizadeaua prezidențială a făcut prostia să piardă un laptop în care s-au găsit zeci de documente și fotografii care probează trafic și consum de droguri, pedofilie, dezmăț – toate sub nasul și cu știința tatălui!

Vă întrebați, desigur, cum e posibil așa ceva în America și la Casa Albă. Ei bine, Clanul Biden are oameni peste tot. Democrații neomarxiști și bogătașii din spatele președintelui au avut grijă să-i asigure acestuia liniștea. Mai întâi, Procurorul General Merrick Garland (o slugă obedientă care nu ține seama de dovezi) își justifică ignoranța spunând că departamentul pe care îl conduce are “alte priorități”. |n schimb, i-a fabricat un lanț de dosare fostului președinte Donald Trump, cele mai multe bazate pe probe inexistente, pentru a-i pune tălpi la o nouă candidatură pentru Casa Albă (unde este favorit la câștigarea nominalizării republicane!).

Nu întâmplător, unul dintre procese se “judecă” la New York, unde procurorul, juriul și judecătorul sunt democrați! Pe de altă parte, mai multe personalități ale vieții politice americane au depus mărturii sub jurământ în fața Comisiei juridice a Senatului, conform cărora FBI și CIA s-au implicat direct în apărarea Clanului Biden și obstrucționarea candidaturii lui Donald Trump, existând suspiciuni că o parte a acestor instituții de forță au manipulat documente favorabile lui Biden și incriminatoare pentru Trump!

Toate aceste acțiuni de poliție politică și justiție selectivă au fost deja experimentate de către democrați în unele țări precum Ucraina, România sau Bulgaria, iar acum sunt folosite în America într-un atac decisiv asupra statului de drept și asupra democrației în general! Țineți minte cum (nu) funcționa Justiția Română pe vremea grupului infracțional organizat condus de către securistul-turnător Băsescu (“Petrov”) și executanții Coldea, Maior, Kovesi, Predoiu, Macovei?

Ei bine, exact asta se întâmplă acum în văzul unei națiuni descumpănite și neputincioase. Vorbim de un asalt fără precedent în America!

Va fi supus Joe Biden procedurii de impeachment? Nu cred. De ce? Pentru că democrații au avut grijă ca funcția de vicepreședinte să fie deținută de către Kamala Harris – o nulitate din toate punctele de vedere! Din păcate, ea va deveni președinte pentru un an, dacă Biden va fi demis! Deși republicanii fac încercări timide de a-l elimina din joc pe șeful de la Casa Albă, clasa politică americană realizează că va fi obligată să accepte o catastrofă mult mai mare în fruntea unui stat aflat în derivă și care are prea multe probleme de rezolvat!

Va fi trimis în judecată Hunter Biden? Nu știu, dar cu siguranță acesta va fi un examen decisiv pentru cea mai avansată democrație din lume!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button