Politică

Ciucă și Ciolacu nu știu nici tabla înmulțirii și vor să fie președinții României

Într-un colț al ringului politic, îl avem pe Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, pregătit să cucerească Palatul Cotroceni cu forța promisiunilor sale, și în celălalt colț, Nicolae Ciucă, generalul transformat în politician, reprezentând Partidul Național Liberal. Ambii candidați își dispută poziția de viitor președinte al României, dar se pare că există un obstacol neașteptat: tabla înmulțirii.

Surse de încredere ne informează că, în cadrul dezbaterilor prezidențiale, Ciolacu și Ciucă au fost provocați să rezolve simple exerciții de înmulțire pentru a demonstra că sunt apți să conducă țara. Spre surprinderea tuturor, ambii candidați s-au blocat la înmulțirea cu 7. „Cine a inventat tabla asta complicată? Să fie un complot al opoziției?” a declarat Ciolacu, vizibil derutat de complexitatea exercițiului.

De cealaltă parte, Ciucă, cu o mină de om serios, a cerut o pauză pentru a consulta manualul de matematică de clasa a doua. „Am fost instruit pentru strategii militare, nu pentru calcule sofisticate,” a explicat generalul, subliniind că adevărata sa expertiză constă în apărarea națiunii, nu în jonglerii numerice.

Pentru a soluționa criza multiplicativă, echipa de campanie a fiecărui candidat a propus soluții inovatoare. Ciolacu a sugerat introducerea unei noi materii în școli, „Matematica de la Buzău”, unde răspunsurile corecte sunt negociabile ca la barbut, iar Ciucă a propus înființarea unui „Comitet Național pentru Simplificarea Înmulțirii”, unde doar operațiile de adunare sunt permise.

În încercarea de a câștiga sprijinul electoratului, ambii candidați au lansat promisiuni spectaculoase: Ciolacu promite un covrig pentru fiecare cetățean, în timp ce Ciucă promite o pensie specială pentru fiecare român.

Indiferent de rezultatul alegerilor, un lucru este cert: românii vor avea un președinte care știe să evite înmulțirile complicate. În fond, cine are nevoie de tabla înmulțirii când avem calculatoare și consilieri americani la dispoziție? Așteptăm cu nerăbdare să vedem cine va ieși victorios din această luptă aritmetică!

  • PAMFLET

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button