Politică

Ciucă și Ciolacu dau țeapă pensionarilor: Pensiile ar urma să fie mărite în tranșe. 60 de lei la 1 ianuarie, 50 de lei în vară

Pensionarii sunt păcăliți din nou de PSD și PNL. Marcel Ciolacu a anunțat că după lungi discuții, coaliția de guvernare ia în calcul să crească pensiile în două tranșe, anul viitor. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi majorare cu cel mult 11% de la 1 ianuarie 2023.

În total, în cursul anului viitor, pensiile ar crește cu 11% însă în două etape. Și pensia minimă ar urma să crească. O majorare cu 6% de la 1 ianuarie le-ar aduce în plus celor care trăiesc în prezent cu 1000 de lei lună de lună în plus la pensie aproximativ 60 de lei, iara  doua majorare din cursul anului viitor le-ar aduce încă 50 de lei.

”Minimum, minimum de la care pornim este legea. Rata inflației de anul trecut, așteptăm construcția bugetului. Este o abordare și asta, să aplici legea, și pe urmă, când închizi anul fiscal în februarie, cel târziu în martie, să vii cu diferența. Vom lua decizia cea mai sustenabila”, a declarat Marcel Ciolacu.

În schimb, pensionarii speciali vor primi sume considerabile lunar, chiar și mii de lei în plus la pensie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button