Economie

Ciucă și Ciolacu au îndatorat țara cu 38 de miliarde de euro

Datoriile românilor au depășit jumătate din PIB-ul țării, iar guvernul Ciolacu continuă să se împrumute. Printr-un calcul simplu, fiecare român este dator, în medie, cu 8.000 de euro.

România se împrumută cu 51.000 de euro pe minut. Acesta este ritmul care a dus la o datorie publică de peste 5,5% din PIB.

Dacă ar fi să împărțim această datorie la cetățenii României, ar însemna o datorie de 8.000 de euro pe cap de locuitor. Din cauza guvernelor incompetente aceatsă datorie publică s-a dublat din anul 2018 până în present.

  • Guvernul Cîțu a făcut împrumuturi de 25 de miliarde de euro
  • Guvernul Orban a făcut împrumuturi de 19 miliarde de euro, iar Guvernul continuă să se împrumute.
  •  Guvernul Ciucă și Guvernul Ciolacu, au făcut împrumuturi de 38 de miliarde de euro până în noiembrie 2023. În ultimele luni guvernul Ciolacilor s-a mprumutat masiv la bănci și a creat 14 mii de noi posturi la stat. Statul supraponderal ucide economia și viitorul nostru ca națiune.

Acesta este rețeta falimentului României. Din 2024 nu mai putem continua cu acești risipitori, oameni lipsiți de cele mai vagi cunoștințe economice. România are nevoie de o schimbare la alegerile din 2024. Ce viitor le poate oferi PSD și PNL copiilor noștri!?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button