Știrile 60m.RO

Ciucă nu ştie ce impozite plăteşte, doar că se vor majora

În contextul în care coaliţia vrea să majoreze cu 50% impozitul pe proprietăţi, premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat, joi, care e suma pe care o plătește pentru imobilele pe care le deține.

„Sincer, nu știu”, a fost răspunsul prim-ministrului.

În schimb, el spune că majorarea de impozit a fost o decizie luată la nivel de coaliție.

„Ieri în Senat a fost aprobată modificarea ordonanței, în sensul în care există această posibilitate. Nu am tranșat în coaliție modalitatea în care se va finaliza demersul de dezbatere și vot în Parlament, ca atare, în momentul în care a fost aprobat în Senat acest amendament, el a fost cu acordul întregii coaliții. A fost o decizie luată la nivel de coaliție. Tot în coaliție vom rezolva și acest subiect”, a explicat Ciucă, citat de Digi24.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, premierul deţine, împreună cu soţia, două terenuri intravilane: unul în Dolj (de aproape 3.000 mp) şi altul în Ilfov (de 600 mp). În plus, el are o casă de locuit de 232 mp, tot în Dumbrăveni-Ilfov.

Despre cât plăteşte impozit a fost întrebat şi secretarul general al PSD, Paul Stănescu, care a răspuns la fel: „Nu știu, niciodată nu sunt atent cu lucrurile astea”.

Plenul Senatului a votat, miercuri, ordonanța pentru modificarea Codului Fiscal, prin care grila de impozitare pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice a fost majorată cu până la 50%.

Marja în care se pot stabili impozitele locale pe teren şi imobile a rămas aceeaşi. Astfel, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,08%-0,2%, asupra valorii impozabile a clădirii.

Senatul este prima Cameră sesizată, proiectul mergând la Camera Deputaţilor pentru votul final. Dacă va rămâne așa, de la 1 ianuarie 2023, consiliile locale vor fi cele care vor decide dacă și cât vor crește impozitul pe proprietate. La nivelul Capitalei, va decide Consiliului General.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button