Știrile 60m.RO

Ciucă, despre Roşia Montană: Poate că în politică de multe ori ar fi nevoie să vorbim şi despre tăcerea strategică

Nicolae Ciucă, a declarat în legătură cu cazul Roşia Montană că el nu a vorbit nimic pe această temă înainte de decizia din proces, menţionând că nu trebuie să fie antepronunţări pentru că „vin decizii care întorc povestea la 180 de grade”.

„M-aţi auzit să zic ceva înainte? N-am zis nimic, nu voi zice. Este bine de fiecare dată să nu ne antepronunţăm şi să nu speculăm la absolut nimic pentru că vin decizii care întorc toată povestea 180 de grade”, a afirmat Ciucă, duminică, la Prima News, întrebat în legătură cu dosarul Roşia Montană.

Întrebat dacă unii politicieni au speculat această problemă cu Roşia Montană, Ciucă a spus: „Ştiţi cum este, că tot am vorbit de război: în arta militară se vorbeşte despre răbdarea strategică”.

„Poate că în politică de multe ori ar fi nevoie să vorbim şi despre tăcerea strategică. Că iacătă cum se întâmplă lucrurile”, a adăugat liderul PNL.

Referitor la faptul că ar fi fost prea mult zgomot politic înainte de aflarea deciziei, Ciucă a menţionat: „Absolut şi politic”.

„Mai fac (zgomot – n.r.) şi acum şi fără rost, de neînţeles. Şi ieri, şi azi. (…) Încearcă să argumenteze – şi ştiţi cum este când vii cu prea multe argumente pe ceva: te duci undeva în ridicol şi nu mai are niciun rost”, a apreciat Ciucă.

Guvernul a informat vineri seară că România a obţinut câştig de cauză în dosarul Roşia Montană, judecat la Curtea de arbitraj internaţional de la Washington (ICSID) contra companiei Gabriel Resources.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button