Cîțu visează revenirea în „V” a economiei românești. La polul opus, românii, antreprenorii și patronii din HORECA îl contrazic

Distribuie acest articol!

Datele Eurostat arată că economia din România a crescut cu 4,8% în trimestrul patru al anului trecut în comparația cu trimestrul al treilea – cea mai mare creștere a PIB înregistrată de un stat membru UE. Această informația l-a bucurat nespus pe premierul Cîțu, care vede deja revenirea în „V” a economiei românești.

În timp ce economia din România performează, zona euro suferă o scădere de 0,7%, în timp ce economia Uniunii Europene în ansamblu cunoaște un declin de 0,5% în trimestrul patru față de trimestrul trei.

Cele mai importante scăderi au fost înregistrate în Irlanda (minus 5,1%), Austria (minus 2,7%), Italia (minus 1,9%) şi Franţa (minus 1,4%). La polul opus, cele mai mari creşteri au fost înregistrate în România (4,8%), Malta (3,8%), Croaţia şi Grecia (ambele 2,7%), conform datelor Eurostat. 

În acest context, premierul Cîțu consideră aceste cifre o confirmare a faptului că echipa sa a luat cele mai bune măsuri în 2020. „Eurostat CONFIRMĂ revenirea în V a economiei. Am luat cele mai bune măsuri în 2020. Chiar daca am fost sabotați constant de socialiștii de la PSD. Continuăm la fel și în perioada 2021-2024 și rezultatele se vor vedea imediat.”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: