Cîțu, supărat că românii se plâng de creșterea prețurilor: Avem una dintre cele mai mici rate ale inflației din UE

Distribuie acest articol!

Premierul Florin Cîțu este deranjat de faptul că românii se plâng de creșterea prețurilor. El susține că avem una dintre cele mai mici rate ale inflației din UE.

„Cum să fie mai mari prețurile când rata inflației e mai mică? Prețul trebuie să fie văzut la venit. Trebuie să fim foarte atenți. Rata inflației nu e o problemă în România, mai ales când veniturile cresc cu 11%”, a explicat premierul la Digi24. Rata anuală a inflației în luna mai 2021 comparativ cu 2020 a fost de 3,8%.

Anterior, premierul a precizat într-o postare pe Facebook faptul că România este pe locul 6 în UE la rata anuală a inflației în luna aprilie, ceea ce, în opinia lui, este rezultatul măsurilor economice luate de guvern. El spune că executivul pregătește acum măsurile pentru perioada post-pandemie.

„O zi bună să mai demontez un fake news. Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflație. Astăzi România este pe locul șase în UE cu o rată a inflației de 2.7%. Am arătat că avem cele mai bune măsuri pentru a avea creștere economică, cea mai rapidă revenire economică și am scos România din topul rușinii.

Asta înseamnă guvenare pe principii liberale. Acum pregătim măsurile pentru perioada post-pandemie și pentru a asigura cea mai bună perioadă din istorie din punct de vedere economic pentru toți românii.

În guvernarea PSD România a avut cea mai mare rată a inflației din UE 3 ani la rând. Mai clar, România a condus topul rușinii în UE 3 ani la rând când a fost guvernată de socialiști. Rata inflației în guvernarea PSD a ajuns la 5.4%. Nici până azi psd-istii nu și-au cerut scuze în fața românilor pentru o astfel de „performanță”. Cine știe, poate astăzi este ziua în care își vor cere scuze”, a scris premierul.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: