PoliticăȘtirile 60m.RO

Cîțu și Barna se contrazic pe tema creşterii vârstei de pensionare. Premierul: Nu avem nimic concret în acest moment

Premierul Cîțu și vicepremierul Dan Barna se contrazic pe tema creşterii vârstei de pensionare. Șeful Executivului a spus că nu are în plan corelarea vârstei de pensionare cu creşterea speranţei de viaţă, deși Barna a afirmat acest lucru.

Sunt mai multe soluţii şi nu avem nimic concret în acest moment. Ne uităm ce au făcut şi în alte ţări. Ideea pe care au speculat-o este aceea că se discută despre un obiectiv de a creşte speranţa de viaţă în România. Nu e nicio legătură, dar este un obiectiv foarte bun, important pentru noi. Înseamnă că vom fi mai sănătoşi, vom fi mai puternici, o societate mai puternică, mai sănătoasă. Sunt două obiective: eliminarea sărăciei şi de a creşte speranţa de viaţă în România„, a spus premierul la B1Tv, chestionat dacă se discută despre o posibilă creştere a vârstei de pensionare.

Întrebat dacă vârsta de pensionare trebuie corelată cu creşterea speranţei de viaţă, premierul a răspuns: „Asta vom vedea atunci când vom face legea pensiilor. Nu discută nimeni de aşa ceva acum”.

Cîțu a mai spus că există discuții, însă nu a luată nicio decizie. „Vom avea o reformă a sistemului de pensii care are un obiectiv foarte clar, nu doar de a recalcula pensiile în România, obiectivul este de a reaşeza sistemul de pensii să fie sustenabil şi peste 10 şi peste 15 ani. Aşa cum este astăzi, dacă nu facem nimic, în 15 ani colapsează„, a susţinut prim-ministrul.

Back to top button