Știrile 60m.RO

Cîțu se umflă în pene degeaba. Guvernul s-a împrumutat cu 600 euro/secundă de la începutul anului

Premierul Florin Cîțu nu își mai încape în piele, după ce o analiză a Băncii Mondiale arată că România se numără printre statele care au luat cele mai multe măsuri ca răspuns la criza provocată de pandemie, alături de SUA, Germania și Franța.

„Banca Mondială confirmă: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul ţărilor cu cele mai multe şi aplicate măsuri din lume. Cele mai importante şi de succes măsuri luate în România au fost: amânarea ratelor bancare, IMM Invest, suspendarea executărilor silite prin poprire, eliminarea dobânzilor şi penalităţile de întârziere, prorogarea termenului pentru restructurarea obligaţiilor bugetare, derogarea de la plata impozitului pe profit, amânarea la plata pentru serviciile de utilităţi pentru IMM-uri, prorogarea termenului de plată pentru impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport”, scrie premierul pe Facebook.

Ce omite să spună Florin Cîțu este că nu se vede niciun efect în economia reală. Mai mult decât atât, Guvernul s-a împrumutat cu mai mult de 1 miliard de euro de la începutul anului, adică cu 600 de euro/secundă.

Back to top button