EconomieȘtirile 60m.RO

Cîțu face economii la buget prin înghețarea salariilor. Acum a pus ochii și pe companiile de stat

Premierul Florin Cîțu a anunțat o serie de măsuri care au ca scop reducerea cheltuielilor de la bugetul de stat. Printre acestea se numără înghețarea salariilor bugetarilor, dar și include măsuri și pentru companiile de stat, care vor mai primi fonduri doar dacă nu înregistrează pierderi.

„Companiile de stat cu pierderi primesc resurse de la buget doar în baza unui plan de restructurare/reformă. Fiecare proces de restructurare pe care îl voi dispune o să fie monitorizat şi judecat în guvern. Voi cere miniştrilor să prezinte trimestrial stadiul de implementare al acestor programe de restructurare/reformă”, a anunţat Florin Cîţu pe contul de Facebook.

Totodată, Cîțu a mai anunțat și înghețarea salariilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie a anului 2020. Premierul susține că această măsură va aduce 12 miliarde de lei în plus la buget, iar întreg pachetul de măsuri va aduce 17 miliarde de lei.

Ce omite să spună oficialul este cum intenționează să folosească economiile respective, dat fiind că anul 2021 va fi unul destul de dificil din toate punctele de vedere.

Back to top button