Politică

Cîțu distruge HoReCa: Comercianții care nu respectă restricțiile vor fi închiși

Guvernul Cîţu urmează să adopte, în şedinţa de miercuri, 6 aprilie, proiectul de lege privind suspendarea activităţii unităţilor comerciale care nu respectă restricţiile anti-pandemie. După aprobarea în guvern, proiectul va merge săptămâna viitoare la Parlament, pentru adoptare. Proiectul a obţinut toate avizele interministeriale şi prevede o suspendare de 14 zile pentru prima abatere şi o suspendare de 30 de zile pentru a doua abatere.

Guvernul a evitat să adopte noile reglementări prin ordonanţă de urgenţă, preferând procedura parlamentară, pentru evitarea unor vicii de neconstituţionalitate. Potrivit Constituţiei României, exerciţiul unor drepturi şi libertăţi nu poate fi restrâns prin ordonanţă de urgenţă, ci doar prin lege.

Guvernul a adoptat, la sfârșitul lunii martie, în primă lectură un proiect de lege care să permită suspendarea activității cluburilor și restaurantelor care nu respectă regulile anti-Covid, anunța ministrul de Interne, Lucian Bode.

El preciza că aplicarea sancțiunii complementare se va materializa prin afișarea, în primă fază, la loc vizibil a mesajulului că spațiul e închis temporar din cauza nerespectării măsurilor dispuse, iar ulterior nerespectarea sancțiunii complementare se va materializa prin aplicarea de sigilii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button