Cîțu anunță un deficit de 7% pentru 2021. Avem buget, dar nicio măsură de sprijin pentru economie

Distribuie acest articol!

Florin Cîțu a făcut și anunțul mult-așteptat! Legea bugetului pentru acest an este finalizată și va fi lansată în dezbatere publică. Potrivit informațiilor, deficitul pentru 2021 este undeva la 7%.

În urma anunțui făcut de Florin Cîțu, au apărut critici privind lipsa unor măsuri de sprijin pentru economie, precum și acuzații referitoare la ascunderea cifrelor reale. Economistul Adrian Câciu susține că deficitul pe 2021 va fi cu singuranță mai mare de 7%, probabil de peste 9%.

Urmează legea bugetului.Ați văzut cumva vreo ordonanță sau lege premergătoare privind scheme de sprijin pentru economie? Pe alocările ministerelor de anul trecut, inclusiv investiții de 4,5% din PIB și având în vedere că nu va exista o majorare a pensiilor în anul 2021, ținând cont de majorarea doar într-o tranșă a alocațiilor și înghețarea salariilor, deficitul public trebuie să se închidă în MAXIM 4,8% din PIB.

Se va veni cu 7,1%. Se vor ascunde 0,8% din PIB facturi amânate și 1% din PIB venituri prea optimiste. Deficitul 2021 va fi de peste 8,9%. Creșterea economică va fi de 1% jucată din deflator”, susține Câciu.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: