Cîțu anunță că e gata șpaga pentru clientela de partid: Are prima variantă a rectificării bugetare

Distribuie acest articol!

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a făcut o primă variantă a rectificării bugetare şi curând va transmite documentul către liderii coaliţiei de guvernare. Gurile rele au afirmat că la rectificarea bugetară se vor da bani clientelei politice liberale, desigur totul fiind aranjat să îi ofere avantaje în competiția internă din septembrie.

„Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare. În cel mai scurt timp voi transmite documentul liderilor Coaliţiei de guvernare. Încă aştept ca TOŢI miniştrii să prezinte execuţia bugetară pentru primul semestru. Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public şi atingerea tuturor ţintelor din buget, pe care ni le-am asumat la începutul anului”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook.

Tot luni, prim-ministrul a afirmat că singurul rol al rectificării bugetare este de a modifica, dacă este nevoie, alocarea resurselor în buget, în funcţie de execuţia bugetară, „pentru a menţine deficitul bugetar la ţinta de 7.16%”.

„Nu există elemente care să ducă la creşterea deficitului bugetar, iar resursele alocate în buget, la începutul anului, sunt suficiente, având în vedere ritmul cheltuielilor lunare din prima jumătate a anului”, a mai arătat Cîţu.

El a menţionat că sunt şi elemente noi de luat în calcul.

„Aşa că bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului bugetar asumat, de 7.16% (sau mai mic)”, a conchis premierul.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: