PoliticăȘtirile 60m.RO

Cîțu a dat raport Băncii Mondiale privind reformele asumate de Guvern

Florin Cîţu a dat raport Băncii Mondiale privind reformele asumate de Guvern. Premierul a avut luni, 12 iulie, o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Mondiale, condusă de Anna Bjerde, vicepreşedinte pentru Europa şi Asia Centrală

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a prezentat reforma pensiilor – asigurarea sustenabilităţii fiscale şi a echităţii în acest sistem, precum şi reforma salarizării în sistemul public, subliniind că trebuie întărită legătura dintre salarizare şi performanţă.

Cîţu a adăugat că, în această perioadă în care este şi ministru interimar al Finanţelor, cele mai importante reforme şi obiective ale sale sunt reforma companiilor de stat, modernizarea administraţiei fiscale, e-Facturare, dar şi Banca Naţională de Dezvoltare.

Prim-ministrul a mai precizat că prin proiectele din PNRR se va pune accent pe digitalizarea sectorului public, dar şi pe economia verde. Totodată, premierul a apreciat sprijinul Băncii Mondiale pentru cele două proiecte din PNRR„, se arată în comunicat.

Conform comunicatului, Banca Mondială a felicitat Guvernul pentru creşterea economică aşteptată în 2021, România fiind printre puţinele ţări în care contracţia economică din 2020 ar urma să fie recuperată în acest an în totalitate.

Back to top button