Ciprian-Titi Stoica (AUR): AUR luptă pentru protejarea consumatorului român. Gata cu dublul standard de calitate al produselor și serviciilor

Distribuie acest articol!

Parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor au reușit să trimită spre reexaminare un proiect de lege care prevede eliminarea standardului dublu de calitate al produselor și serviciilor destinate consumatorilor, a anunțat deputatul Ciprian-Titi Stoica. AUR a precizat că cetățenilor români trebuie să li se asigure aceleași standarde înalte așa cum se întâmplă în cazul consumatorilor occidentali.

Deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica a anunțat că se fac pași importanți cu privire la eliminarea diferențelor de calitate dintre produsele ce ajung pe rafturile magazinelor din Vest și cele pe care le cumpără est-europenii.

Cu greu (106 voturi la 103) am reușit să retrimitem la comisia de resort un proiect de lege care prevede să nu mai existe DUBLU STANDARD DE CALITATE al produselor și serviciilor de la consumatori. Est-europenii au primit şi continuă să primească produse şi servicii de calitate mai slabă decât cei din vest. De la carburanţi și produse agro-alimentare, la o gamă largă de produse de larg consum şi servicii, românii sunt nevoiți să cumpere produse de calitate inferioară. De ce?De ce să dăm copiilor noștri să mănânce produse falsificate, cu ingrediente ieftine de calitate îndoielnică? Ca să obțină profituri încă și mai mari niște hipermarketuri – și așa pe nedrept favorizate în perioada pandemiei, în detrimentul producătorilor români? De ce pe etichetele multor produse scrie altceva decât conțin ele în realitate? Sub pretextul emiterii de către Comisia Europeană a unor noi norme, care ar sancţiona mai dur producătorii care scot aceleaşi produse, dar la calităţi diferite pe diverse pieţe naționale din UE, organismele de control din România continuă să tolereze dublul standard aplicat în estul și în vestul Europei”, a declarat deputatul AUR.

Totodată, Ciprian Titi-Stoica a reiterat că una dintre preocupările parlamentarilor AUR este protejarea consumatorului român. „Românilor trebuie să li se asigure aceleași standarde înalte ca și consumatorilor occidentali. Românii nu trebuie să fie dezavantajați, nici discriminați ca cetățeni de categoria a doua. ANPC-ul trebuie să penalizeze agenții economici care aplică dublul standard, indiferent că e vorba de un mare lanț de hipermarketuri ori unul de bunuri de larg consum de altă natură”, a mai spus deputatul.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: