PoliticăȘtirile 60m.RO

Ciprian Ciubuc (AUR): O campanie de vaccinare nu trebuie să condiționeze pe nimeni. Restrângerea drepturilor și libertăților este specifică regimurilor totalitare

Deputatul AUR Ciprian Ciubuc critică aspru declarațiile recente ale Guvernului Cîțu potrivit cărora se dorește condiționarea accesului la educație sau participării la anumite evenimente culturale și sportive de actul vaccinării. Acesta a precizat că primește mesaje de la studenții de la OMF Iași, îngrijorați că nu vor fi primiți la examene dacă nu sunt vaccinați.AUR nu va tolera o astfel de abordare și ne vom opune vehement și neîncetat discriminării pe criterii medicale ale românilor și împotriva restricțiilor și îngrădirii drepturilor și libertăților românilor!”, a punctat parlamentarul.

Am primit la grupul AUR de la Camera Deputaților, mai multe alerte și sesizări de la studenții de la OMF Iași, care nu sunt primiți în examene dacă nu sunt vaccinați. La fel se condiționează locurile din cămine doar studenților vaccinați. Nu este posibilă o așa o nedreptate! Este o obligativitate fățișă! Guvernul ne-a asigurat pe toți la începutul anului că nu va fi obligatorie vaccinarea, dar noi vedem că se impune, prin îngrădiri de drepturi și libertăți și se restricționează accesul în societate dacă nu ești vaccinat! Ministrul Educației, Cîmpeanu (n.r. – Sorin Mihai Cîmpeanu) a luat-o pe apucăturile guvernului din care face parte în frunte cu dl. Cîțu, care are o atitudine autoritară, chiar totalitară aș spune eu. Vrem școală față în față pentru copiii noștri! Ne vor o nație de proști, mai ușor de manipulat. Au tot mai multe inițiative bine gândite care vin din afara României de a restrânge drepturile și libertățile românilor, călcând în picioare viața românilor sub așa-zisa pandemie. De ex: condiționând participarea românilor la nunți, botezuri, concerte etc. dacă nu se vaccinează, în detrimentul legilor române și europene care sunt suspendate sub această stare de alertă și urgență de 1 an încoace”, a declarat Ciubuc, revoltat, potrivit Obiectiv Vocea Brăilei.

Deputatul AUR susține că o astfel de abordare este cât se poate de extremă și a subliniat că o campanie de vaccinare nu trebuie să condiționeze pe nimeni și nu trebuie să oblige românii să treacă prin această procedură dacă nu doresc. El a mai spus că noile propuneri ale Guvernului PNL nu fac altceva decât să diferențieze și să discrimineze românii care nu acceptă să se vaccineze cu un „ser despre care încă nu se știe dacă face bine sau rău”.

Ceea ce propune dl. Cîțu este o ficțiune nazistă (…). Atitudinea domniei sale vine în continuarea unei atitudini și măsuri care se iau de guvernarea PNL de 1 an de zile încoace, acum PNL USR +_ UDMR, anume una de a pune pumnul în gură opoziției sau societății civile care nu sunt de-acord cu ei. Nu vom tolera o astfel de abordare și ne vom opune vehement și neîncetat discriminării pe criterii medicale ale românilor și împotriva restricțiilor și îngrădirii drepturilor și libertăților românilor! Ne vom opune categoric pașaportului de vaccinare, ne vom opune ferm oricăror tipuri de condiționare și îngrădirea drepturilor la călătorie. Sunt sigur că românii ca și noi nu vor accepta să fie discriminați pe aceste criterii medicale, iar noi vom lua atitudine cu toate pârghiile noastre parlamentare pentru a nu lăsa acest guvern antinațional, antiromânesc să-și bată joc de români!”, a mai spus Ciprian Ciubuc.

Back to top button