Cioloș răspândește fake-news. Comisia Europeană nu a respins PNRR-ul Ungariei

Distribuie acest articol!

Dacian Cioloș a anunțat că PNRR-ul Ungariei a fost suspendat de Comisia European, însă a fost contrazis de către vicepreședintele CE, Vera Jourova. „Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al lui Viktor Orban”, anunţa, triumfal, într-un mesaj pe Twitter, europarlamentarul Dacian Cioloş, precizând că acest fapt nu înseamnă „pedepsirea” Ungariei.

Însă, vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că nu s-a decis suspendarea aprobării planului de redresare al Ungariei.

Am verificat acum cu cabinetul președintelui și cu colegii responsabili de fondurile de redresare, de adoptarea și evaluarea planurilor. Nu există această știre că am oprit procesul, se desfășoară în continuare. Desigur, ne uităm la sistemul de control și audit din statele membre și decizia privind aprobarea planurilor individuale va fi luată de Consiliu prin majoritate calificată, nu e decizia Comisiei”, a spus Jourova.

Cioloș se lăuda că Grupul Renew Europe din Parlamentul European, grup al cărui lider este, a cerut încă de săptămâna trecută suspendarea procedurii de aprobare a Planului de Redresare al Ungariei, pentru că nu există garanţii că banii vor ajunge la ungurii cinstiţi şi care merită, şi nu la apropiaţii premierulului Viktor Orban.

El a precizat că suspendarea aprobării Planului de redresare ungar nu înseamnă „pedepsirea” Ungariei, ci a nu sponsoriza cleptocraţia lui Viktor Orban.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: