Politică

Cioloş, de acord ca România să doneze Ucrainei sistemul de apărare antiaeriană Patriot, chiar dacă acesta a fost plătit din taxele şi impozitele românilor

Fostul premier Dacian Cioloș se pronunță în favoarea cedării de către România a unui sistem Patriot din cele patru pe care le deținem, așa cum a solicitat Joe Biden, pentru că ”trebuie să susținem Ucraina”, scrie inpolitics.ro.

În opinia sa, exprimată la RFI, ”președintele și primul-ministru și ministrul Apărării pot și ar trebui apoi să meargă să dea seamă și în fața Parlamentului, dacă e vorba de decizii cheie, decizii strategice și de alegeri pe care România să le facă, dar pentru mine e evident că trebuie să susținem Ucraina, pentru că o ocupare a Ucrainei, o victorie a Rusiei în Ucraina înseamnă un risc imediat, automat, pentru Republica Moldova, unde noi avem cetățeni români, nu vorbesc de istorie și de importanța strategică a Republicii Moldova pentru noi, dar noi avem cetățeni români acolo”, spune Cioloş.

„Și evident, există un risc major-major și pentru noi, dacă Rusia înregistrează succese în Ucraina. Deci suntem interesați să-i ajutăm”, adaugă el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button