Politică

Cioloș a câștigat alegerile! Se rupe USRPLUS?

Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al USR PLUS în urma votuluI online, învingându-l pe Dan Barna, la diferenţă de câteva sute de voturi, relevă primele date furnizate după încheierea scrutinului. Conform anunţului oficial, Cioloş a primit 19.603 voturi, iar Dan Barna – 18.908 voturi.Dacian Cioloş afirmă că rezultatul alegerilor interne „arată că nu există aceste falii între foşti USR-işti şi foşti PLUS-işti şi că putem lucra împreună”.

„Trebuie să ne propunem să câştigăm alegerile prezidenţiale şi alături de asta câştigarea celorlalte alegeri, locale, parlamentare, ca să putem asigura fără alte compromisuri modernizarea pe care am promis-o încă de când am înfiinţat acest proiect”, susţine el. Fostul co-preşedinte al USR PLUS Dan Barna afirmă că formaţiunea va rămâne, de luni, „acelaşi partid solid, solidar, vertical, care a adus în România reformă”. „Deşi avem acest rezultat care nu mă bucură în mod particular, continuu să spun şi să îi mulţumesc lui Dacian Cioloş pentru faptul că USR PLUS a fost decizia corectă şi necesară”, a susţinut el.

Deputatul USRPlus Emanuel Ungureanu a declarat la Realitatea Plus că va avea probleme să rămână în partid cu Dacian Cioloș președinte al formațiunii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button