Ciolacu va fi propus premier la Cotroceni

Distribuie acest articol!

Liderii PNL și PSD s-au înțeles că funcția de premier să fie ocupată prin rotație, cei doi urmând să îi propună președintelui Iohannis că primul premier să fie de la PSD, respectiv Marcel Ciolacu, anunță surse citate de Antena 3.

Funcția de premier ar urmă să fie deținută, prin rotație, timp de 7 ani, câte un an și jumătate de reprezentanți ai PSD și PNL. Citu s-a declarat de acord că Marcel Ciolacu să fie primul care preia funcția de prim-ministru, având în vedere că PSD se opune că liderul PNL să fie acum prim-ministru.

Florin Citu ar urmă să fie vicepremier și ministru al Finanțelor. De asemenea, PNL ar urmă să preia și Ministerul Justiției.

În această seară ar urmă să aibă loc o ședința între liderii PSD, PNL, și UDMR cu Klaus Iohannis.

Surse din PNL au precizat că Lucian Bode și Rareș Bogdan nu sunt de acord că PSD să fie primul care preia funcția de prim-ministru.

„Sună paradoxal, dar interesul lui Florin Citu e să-l impună pe Marcel Ciolacu premier pentru următoarele 18 luni. Rotativă ar fi c(i)olacul de salvare nesperat pentru Citu.

I-ar permite liderului PNL să viseze profund: mai întâi că va rezistă în fruntea partidului, apoi că poate reveni premier în 2023 și, cel mai important, că va face listele pentru alegerile din 2024. Desigur, baronimea liberală îl poate execută oricând în acest interval de timp, dar speranța moare ultima, mai ales la PNL.

Dacă Nicolae Ciucă ajunge premier, Florin Citu e conștient că va calcă pe drumul bătătorit de Ludovic Orban: mai întâi în fruntea Parlamentului, apoi direct la groapă istoriei. În cazul sau, pe ritmuri rock, nu pe fundal de mandolină.

Funcția de președinte al Senatului e un adevărat răsfăț pentru papilele gustative prin calitatea piscoturilor și a șampaniei, dar îți oferă zero putere. Pentru a conta în politică, Florin Citu e obligat să fie premier – acum sau peste 18 luni. Acum ar fi greu pentru PSD să-l accepte, din moment ce abia l-a răsturnat din fruntea guvernului. Totuși, n-ar fi imposibil. Însă rotativă la 18 luni cu

Ciolacu deschizător de drumuri ar fi varianta perfectă și pentru PSD, și pentru PNL. Mai puțîn pentru Iohannis.

Așadar, principalul rival pentru Citu nu e Ciolacu. E Ciucă. Pe loc repaus!”, a explicat jurnalistul Sebastian Zachmann, realizatorul emisiunii politice „Insider Politic” de la Prima TV.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: