Politică

Ciolacu: Sunt de acord cu majorarea salariilor la primari! Primarii aveau salarii de câteva mii de euro pe lună

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, se arată de acord cu majorarea veniturilor aleşilor locali, susţinând că şi prin decizia adoptată marţi în acest sens aceştia nu vor avea venituri ”la zi”, ci la nivelul anului trecut.

”Am văzut şi eu ştirile. E complicat să explici celor de acasă, celor care se uită la noi, tehnica legislativă. Sunt de acord cu majorarea salariilor la primari, la cei aleşi, pentru că ei sunt încă … e o diferenţă între Legea 153 şi grila demnitarilor. Au rămas încă în grila de 2017-2018, mi se pare, şi oricum nu vor fi aduşi la zi, vor fi aduşi la anul 2021”, a declarat Marcel Ciolacu, într-un interviu difuzat marţi seară de Antena 3.

Întrebat unde vor fi găsite resurse bugetare pentru majorarea salariilor aleşilor locali, şeful PSD a explicat că ”nu e un fenomen de masă” care să implice costuri foarte mari, fiind vorba despre 3.100-3.200 de persoane care să beneficieze de aceste majorări de venituri.

Ciolacu a ţinut să adauge că ”e un lucru corect” majorarea veniturilor aleşilor locali.

Președintele AUR, George Simion, a reușit să scoată demonii din cotloanele Parlamentului. Urmașii bolșevicului Iliescu au fost la un pas să îl linșeze pe Simion pentru că le-a cerut să nu crească salariile parlamentarilor și activului de partid. Liderul AUR spune că sunt turbați după bani și înavuțire pe spinarea poporului român.

În şedinţa comisiei de muncă în care se dezbătea proiectul de lege privind majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, PSD propunând ca majorarea să se aplice în administraţia publică locală, la primari şi să se elimine la parlamentari. George Simion l-a acuzat pe deputatul Gabriel Zetea de la PSD că îşi doreşte majorarea salariilor activului de partid. Gabriel Zetea este o fostă slugă a pușcăriașului Liviu Dragnea.

Ce salarii au primarii acum

Primarii orașelor cu peste 100.000 de locuitori câștigă lunar 15.600 de lei, în timp ce edilii orașelor cu un număr de cetățeni între 50.000 de locuitori și 10.000 câștigă 14.560 lei. Primarul Capitalei câștigă lunar 20.800 lei.

Un primar de comună ajunge să câștige în fiecare lună între 8.400 de lei și 12.500, în funcție de numărul de cetățeni pe care le are localitatea pe care o conduce.

Gabriel Zetea(PSD)

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button