Știrile 60m.RO

Ciolacu și Ciucă merg la Bruxelles să se facă de râs

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă anunță că merg la Bruxelles să negocieze ei cu Ursula von der Leyen majorarea pensiilor. Pensiile pot să crească și cu 15% în 2023 și nu se depășește ținta de 9.4% din PIB stabilită în PNRR, dar Ciolacu și pinocchio, Budăi de la ministerul Muncii, spun că nu se poate.

Problema nu este de așa zisa negociere pentru că oricum ei nici nu au bani în buget pentru o majorare spectaculoasă a pensiilor. Și de ce ar face-o în 2023? Se va da maxim 200 de lei la pensia minimă, lucru pe care îl pot face fără probleme. Pensiile le vor mări mai consistent în 2024 pentru a menține electoratul captiv.

„Au început discuții în ceea ce privește bugetul pe anul viitor. Am spus că e prima dată în istorie când începem discuțiile ca să votăm bugeul în noiembrie. În acest moment premierul colectează de la toți miniștrii un draft întreg cu date cu care se va merge la Bruxelles să negociem. E posibil ca și eu și premierul să mergem personal la Bruxelles să discutăm. Vom discuta pe larg în coaliție”, a spus Ciolacu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button