Politică

Ciolacu, la ordinele ambasadoarei Kavalec

Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a întâlnit miercuri la Palatul Victoria cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, potrivit unui comunicat de presă al executivului.

Discuțiile au vizat parteneriatul strategic bilateral și, în special, a dimensiunea economică a colaborării dintre România și SUA.

Cei doi oficiali au discutat și despre situația de securitate din regiunea Mării Negre după invazia rusă în Ucraina. Ciolacu și Kavalec au discutat despre securitatea României.

Citește mai jos comunicatul integral al guvernului:

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi o întrevedere la Palatul Victoria cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Kavalec.

Discuțiile au vizat identificarea de noi modalități de întărire și aprofundare a Parteneriatului Strategic bilateral și, în special, a dimensiunii economice a acestuia. De asemenea, au urmărit realizarea unui schimb de opinii în privința actualei situații de securitate în regiunea Mării Negre.
Au fost discutate aspecte care țin de securitatea României, șeful Executivului transmițând mulțumiri Statelor Unite ale Americii pentru sprijinul ferm acordat țării noastre. Totodată, cei doi oficiali au condamnat categoric recentele atacuri ale Rusiei împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre, Ismail și Reni.
De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a transmis aprecieri pentru adoptarea de către Senatul Statelor Unite ale Americii, la 27 iulie 2023, a legii privind autorizarea bugetului apărării SUA (National Defense Authorization Act/NDAA), care include și proiectul de lege Black Sea Security Act.

Nu în ultimul rând, în contextul desfășurării Forumului Economic al Inițiativei celor Trei Mări, la București, în data de 7 septembrie 2023, prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis ambasadorului SUA interesul părții române pentru o prezență americană solidă, atât la nivel guvernamental, cât și la nivelul investitorilor și companiilor private. Implicarea SUA este esențială pentru atingerea obiectivelor Inițiativei celor Trei Mări în actualul mediu strategic, a subliniat șeful Executivului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button