Politică

Ciolacu a dat subvenții de 3.7 miliarde lei firmelor de casă, firme care finanțează PSD în campania electorală

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a aprobat ”subvenţii de la buget în valoare de 3.7 miliarde lei care merg direct la firmele de partid şi mai departe îi finanţează campania electorală”. Toate aceste finanțări s-au făcut prin ordonanțele de urgență date de premier în ultimele săptămâni.

În primele şase luni ale acestui an, Guvernul a scos la concurs 14.000 de posturi la stat, asta deşi spune că vrea să strângă cureaua pentru a face economie. Numărul locurilor de muncă bugetate scoase la concurs în prima jumătate a anului depășește considerabil numărul total al posturilor de anul trecut. 

De asemenea, 800 dintre posturile din acest an sunt pe funcțiile de conducere. Cele mai multe locuri de muncă au fost scoase la concurs de instituțiile locale, mai exact 8.500 de posturi.  

Şi instituțiile judeţene au scos la concurs 1.500 de posturi, iar instituțiile naţionale au scot 827 de posturi.  Edilii spun că nu sunt suficiente angajările şi cer guvernului să deblocheze posturile de la stat, argumentând că nu au suficienți angajaţi cu care să implementeze proiectele europene.

La începutul acestui an, Guvernul a crescut salariile primarilor cu 10%, iar ulterior le-a dat posibilitatea de a-şi majora salariul cu 50% dacă administrează proiecte cu fonduri europene. 

Anul trecut, statul a încercat să facă 12.000 de angajări.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button