Cine lipsește din această imagine. Cioloș tras pe tușă?

Distribuie acest articol!

Ultima dată PLUS era un partid politic ce avea pretenții de a fi parlamentar de la sine putere.

Sigur că absolut la nici un ciclu de alegeri nu a participat de unul singur, șansele fiind minime să obțină ceva. Deși are un număr important de europarlamentari acest lucru se datorează USR-ului și prieteniei dintre liderii celor două partide, în detrimentul propriului activ de partid.

USR a fost locomotiva care a tras după sine candidații PLUS, chiar la paritate, deși acest lucru a stârnit, așa cum era normal să fie, nemulțumirea celor din partid ce puneau umărul la ridicarea lui.

La momentul de față se pare că Dan Barna se află mai aproape de Ludovic Orban decât de Dacian Cioloș. Ori la un moment dat se auzise de o fuziune, dar acum ea pare mai probabilă a se realiza prin absorția PLUS de către USR, decât o fuziune de pe picior de egalitate.

Pe București USR și PNL sunt în faze avansate cu propunerile pentru candidații pe posturile de primari. O alianță locală dă o puternică lovitură baronilor PSD care guvernează acum Bucureștiul, dar de pe poziții obținute prin utilizarea principiului: Dezbină și Cucerește.

Poza de mai sus arată înțelegerea dintre USR și PNL, dar de la care partidele mai mici, precum PMP sau PLUS, au fost eliminate.

Dacă strategia de propunere a unui singur candidat va funcționa, atunci pentru socialiști vor veni vremuri foarte grele iar procentele bune obținute la parlamentare vor fi doar istorie.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: