Politică

Cine este adminstratorul Romatsa „scanat” de DNA și impus de sforarul-șef Bogdan Mîndrescu

Sforarul șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, a mai regizat un aranjament cu iz penal, dar de data aceasta la o entitate aflată în coordonarea sa.

Pupila lui Dan Barna, resuscitată de Mîndrescu

Sforarul șef al Ministerului Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, coordonează activitatea entităților din domeniul aerian și ca orice vătaf a aranjat recent ca în Consiliul de Administrație de la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA să fie impus un membru provizoriu controversat. Este vorba de fostul director al Autorității de Management a Programului Operațional Infrastructura Mare (AM POIM), Oana Marie Arat, fosta consilieră a useristului Dan Barna pe vremea când acesta era viceprim ministru în cabinetul Orban, dar, atenție, susținută și promovată de edilul PSD al Galațiului, Ionuț Pucheanu. Însă, Oana Arat a fost numită membru provizoriu în Consiliul de Administrație de la Romatsa fără respectarea prevederilor legale ale OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a intreprinderilor publice, modificată prin Legea 187/2023 – jalon 439 din Reforma 9, Componenta 14 din PNRR.

Mai mult, procedura de selecție pentru membrii CA de la Romatsa este finalizată încă din luna martie 2023, dar ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și „șeful” lui, sforarul Bogdan Mîndrescu, tergiversează finalizarea procedurii de numire pe patru ani a membrilor bordului administrativ.

Întâmplările sforarului șef Bogdan Mîndrescu

Numai că la scurt timp după ce a fost numită membru provizoriu în CA de la Romatsa, Oana Arat a întrat în vizorul DNA în urma unei investigații legate de fondurile europene alocate pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare din România. Imediat după descinderea DNA, Oana Arat s-a suspendat, pentru șase luni de zile, de la conducerea AM POIM, spre bucuria angajaților care au scăpat de urletele și țipetele acesteia. Dar, potrivit informațiilor noastre, deja Oana Arat a fost relocată la un alt minister. Întâmplător sau nu, impunerea Oanei Arat în bordul administrativ de la Romatsa de către Mîndrescu a avut loc cam în perioada când Autoritatea de Management a Programului Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) s-a mutat în noul sediu de la Sema Park (Semănătoarea), aranjat de Bogdan Mîndrescu pentru vreo 12.000.000 de euro, până în 2029, cu o chirie lunară de 150.000 de euro. Tot întâmplător sau nu, director la AM POIM este Felix Ardeleanu, „cățelușul” lui Mîndrescu, care, tot întâmplător este președinte interimar provizoriu al Consiliului Administrativ de la Romatsa. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button