Politică

Cine e consilierul PSD de la Curtea de Conturi a României care a fost implicat în traficul de droguri

Aurelian Bădulescu, fostul viceprimar al Capitalei în era Gabriela Firea, va ajunge în curând, ca urmare a trocului politic, consilier la Curtea de Conturi a României, deși are în spate un trecut controversat, demn de un film cu gangsteri din America de Sud.

Doctorul” Bădulescu, de la Dosarul „Cocaină din Venezuela” la Curtea de Conturi a Românie, via Primăria Capitalei

Printre consilierii de conturi propuși de PSD, pentru un mandat de nouă ani la Curtea de Conturi a României și votați de Parlament se numără și Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei în mandatul Gabrielei Firea. Acesta are un trecut extrem de tenebros, despre care presa a scris foarte mult în anii trecuți. Aurelian Bădulescu, zis „Doctorul” sau „Ara”, a fost folosit pentru mușamalizarea dosarului „cocaină din Venezuela”, adică pentru acoperirea dispariției a 6 kg de cocaină prin metoda înscenării, după cum au relatat de-a lungul anilor, jurnaliștii de investigații de la mai multe publicații: România Liberă, Curentul și Averea (actualul Click). În anul 2002, un agent sub acoperire al statului român, zis „Rodriguez”, infiltrat într-o rețea internațională de traficanți de droguri din Venezuela, a adus în România o valiză conținând șase kg de cocaină (preț pe piață cca. 600.000 EURO). Acesta a predat-o către trei ofițeri acoperiți, dar drogurile au dispărut fără urmă. Ziarul Curentul a relatat pe larg în anul 2008 în articolul „Cercetaţii în dosarul „Cocaină din Venezuela” împart dreptatea la DGA sau în avocatură” cum s-a mușamalizat dispariția drogurilor. De asemenea, și jurnaliştii Adina Anghelescu și Răzvan Savaliuc au dezvăluit în ziarul Averea din 29 august 2005, că Aurelian Bădulescu a fost indicat drept unul dintre autorii înscenării acuzaţiilor de trafic de droguri împotriva lui Rodriguez. Astfel, potrivit lui Petre „Rodriguez” Dumitrescu, „traficul de droguri a fost o înscenare pusă la cale de colonelul Stan și de Bădulescu Aurelian, pentru a acoperi implicarea lor în dispariția unor droguri din Venezuela ca livrări supravegheate” (extras din declarațiile depuse la Dosarul 6183/2003, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti).

Aurelian Bădulescu, finul Ligiei Enache

Între 2016 și 2020, adică în mandatul de edil general al Gabrielei Firea, Aurelian Bădulescu a fost viceprimar al Capitalei, iar după alegerile din 2020 a rămas doar consilier general, fiind liderul de grup al aleșilor PSD de la Primăria Capitalei. Anul trecut, în vară, fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, s-a cununat civil cu Andreea Macovei din Piatra Neamț, iar de la eveniment nu a lipsit familia Florin Pandele-Gabriela Firea.  Cei doi miri au avut două perechi de nași, prieteni apropiați ai mirilor, soții Daniela și George Barcan și cuplul Ligia și Emanuel Gheorghe. Ligia Gheorghe, fostă Enache, fiind o apropiată a Gabrielei Firea, iar numele său a fost vehiculat în scandalul azilelor groazei din Voluntari, fiind o apropiată a lui Ștefan Godei. Mai trebuie precizat că Aurelian Badulescu a mai fost căsătorit o dată, având patru copii cu prima parteneră.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button