Politică

Cine a aruncat pompierii în foc la Crevedia!? Raed Arafat: „Asta e meseria, din păcate, și ăsta e riscul”

Șeful DSU Raed Arafat respinge acuzația că a aruncat pompierii în foc, în contextul exploziilor de la Crevedia. „Una din competența lor este focul. Asta e meseria, din păcate, și ăsta e riscul”, a precizat șeful DSU.

„Una din competența lor este focul. Asta e meseria, din păcate, și ăsta e riscul. Și când merge acolo sunt riscuri calculate, asumate. Când ajungi ca pompier și vezi situația nu pot eu să mă pun în locul comandatului primului sosit acolo. El văzând, analizând situația a decis anumite chestii. Dacă știa cineva că va fi această explozie, cu siguranță evacuam toți pompierii de acolo. Aceste lucruri sunt imprevizibile. Pompierii au anual intervenții în care răcesc cisterne, intervin pentru prevenirea extinderii unui incendiu. Acolo nu au fost numai cisterne.

Acolo au fost și opt case care erau afectate. La explozie au mai apărut alte 11 case care au avut geamuri distruse. (…) Ei voiau să prevină extinderea incendiului la casele respective. Din punctul meu de vedere, a veni acum și a spune la pompieri nu trebuia să fiți acolo, că știați că o să apară o explozie, ei știau că există posibilitatea unei explozii, există posibilitatea unei agravări și ei încercau să-l reducă”, a spus Raed Arafat, luni seară, la Digi24.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button