Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Chișinău: Socialiștii pregătesc fraudarea alegerilor prezidențiale

Dodon știe că va pierde alegerile prezidențiale, că oamenii nu-l mai vor, de aceea a început să vină cu acțiuni prin care să fure votul oamenilor, a declarat Maia Sadu, liderul PAS, care a adăugat că PSRM insistă pe unele modificări la Codul electoral care merg pe contrasens cu alegerile libere și corecte.

Deși astăzi au fost organizate dezbateri publice, iar fracțiunile parlamentare și societatea civilă au avut numeroase obiecții, pentru ședința de mâine a Comisiei juridice este planificată deja aprobarea raportului final. Asta înseamnă că aceste consultări au fost organizate doar pentru bifă. Sub pretextul ajustării Codului în conformitate cu recomandările Curții Constituționale, socialiștii încearcă să deschidă mai larg ușa pentru fraude electorale”, a atenționat Maia Sandu. 

În context sursa, a precizat că în primul rând, se propune scurtarea duratei zilei de votare, pentru ca mai puțini oameni să reușească să voteze. „Observatorii nu vor mai putea verifica listele electorale și nu vor putea monitoriza și raporta încălcările făcute până la începerea perioadei electorale și după încheierea acesteia. De asemenea, Dodon se pregătește să poată scoate afară din cursă pe oricine nu-i convine. Legea propusă nu rezolvă problema transportării organizate și a votului contra plată din regiunea transnistreană. Mai sunt și alte prevederi periculoase. Da, sunt și prevederi bune, dar acestea nu mai contează dacă se pun laolaltă cu cele care permit frauda. E ca și cum ai avea o lege democratică, iar la final ai scrie că se introduce pedeapsa capitală pentru toți cei care nu votează cu Dodon”, a subliniat Maia Sandu.

Totodată, liderul PAS a mai declarat că Dodon trebuie să înțeleagă că oamenii nu-l mai vor și că orice încercare de fraudare a alegerilor se va termina rău pentru el.

Back to top button