Politică

Chirieac: România este şi ea prima la ceva în lume – la excursii făcute de şeful statului pe banii poporului

Ce mesaj le dă preşedintele Klaus Iohannis românilor prin vizita din Deltă? Analistul politic Bogdan Chirieac are un răspuns.

Președintele Klaus Iohannis se află într-o vizită în Delta Dunării în această vineri, cu ocazia celebrării Zilei Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD). El s-a întâlnit la Tulcea cu autorităţi centrale şi locale şi reprezentanţi ai mediului ştiinţific şi neguvernamental. În plus, a vizitat alături de soţia sa, Carmen Iohannis, şi Complexul Lacustru Somova-Parcheş, potrivit Agerpres. S-a plimbat cu barca cu motor pe Dunăre, alături de soţie. Carmen Iohannis a zâmbit jurnaliştilor şi le-a făcut cu mâna.

Analistul Bogdan Chirieac a avut câteva observaţii, în direct, la România TV: „Cred că vrea să ne atragă atenţia că este un împătimit al vacanţelor. Şi reuşeşte să facă asta! Nu are nimeni nicio îndoială în ceea ce-l priveşte. E recunoscut ca „primul turist” al ţării noastre, ceea ce ne bucură. Suntem şi noi primii la ceva.”

Moderatoarea din platoul România TV a adăugat: „Acum merge în ţară. În primul mandat am văzut că era, alături de doamna Carmen Iohannis, un împătimit al destinaţiilor exotice. Acum… vedeţi că păstrează destinaţii îndepărtate doar pentru vizite oficiale!”.

Bogdan Chirieac: „Anul ăsta n-a fost în destinaţii exotice?”

Moderator: „Da, dar şi cu ocazia unor vizite.”

Bogdan Chirieac: „Da!” – a fost „concluzia” lui Chirieac pe acest subiect şi ultima replică, fără nicio altă completare.

„Vizita în Delta Dunării confirmă preocuparea constantă a preşedintelui Klaus Iohannis pentru problematicile legate de mediu, conservarea biodiversităţii şi limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel naţional şi internaţional”, a transmis Administraţia Prezidenţială. Pe lângă poluarea cu plastic sau exploatarea insuficientă a resurselor naturale din perspectiva sustenabilităţii, Delta Dunării s-a confruntat în ultimii ani şi cu impactul negativ al schimbărilor climatice, ale căror consecinţe pun în pericol biodiversitatea unică a Deltei, precum şi bunăstarea comunităţilor din zonă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button