Politică

Chirieac: Nu m-ar mira ca după ceva timp să ni se spună că la Crevedia nu a fost nicio explozie, că oamenii ăia şi-au dat foc singuri pe acolo

„Putem să considerăm că tragedia de la Crevedia nici nu a avut loc și practic nu e nimeni de vină acolo. După trei luni se va constata că nu a fost nicio explozie, a fost așa, oameni ăia și-au dat foc singuri”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii Miercurea Neagră de la DC NEWS.

„Dincolo de asta, certifică ceea ce spuneți dumneavoastră președintele Iohannis. A făcut practic sinteza acestui caz, felul în care l-a prezentat… Și eu îl apreciez pe domnul președinte că a fost mai sincer decât oricând. Fără să-și dea seama, e adevărat, bănuiesc că nu procesase într-adevăr ceea ce urma să spună în uși, blocând practic intrarea ambulanțelor la Spitalul Floreasca la o oră de mare audiență, știți că aparținătorii așteptau de dimineață să intre etc. Dincolo de asta, aparținătorii, amărâți cum sunt, așteptând să ducă apă bolnavilor pe care îi aveau internați acolo, stând de dimineață înghesuiți într-un colț de stradă, așa cum spuneau reporterii, nu îți arde când ești într-o situație din asta să te duci să faci spectacol cu Iohannis la televiziune.

Închid această parantează, mă rog, spuneam că domnul Iohannis certifică ceea ce spuneați dvs. pentru că el ne-a declarat foarte clar, dacă sesizăm ironia, că ori de câte ori este o tragedie de tipul ăsta într-o țară, așa cum îi spunea domnia sa, România eșuată, ne spune că România mai are de făcut, de lucrat, ceea ce așa este. Dar ce ai făcut 10 ani? După 10 ani de mandat să vii să spui că statul este eșuat și că România mai are de lucrat, și că vinovații vor plăti, deși știu că vinovații niciodată nu plătesc, niciodată îndeajuns sau măcar un pic din cât ar merita, mi se pare cumva esența mandatului domniei sale”, a jurnalista Diana Tache.

„Corect că în general nu plătesc pentru ceea ce au făcut, însă ce s-a întâmplat la Crevedia a fost comparat cu ce s-a întâmplat la Colectiv și este identic până într-un anumit punct, ce s-a întâmplat la Crevedia cu ce s-a întâmplat la Colectiv. La Colectiv, cei care au fost vinovați pentru că au înghesuit o mulțime de oameni într-un club, după care au aprins artificii, sunt patronii, care plătesc acum, sunt la pușcărie. După aia Iohannis, cu #Rezist, cu diverși securiști, cu ONG-uri, au vrut și niște reglări politice cu Ponta, cu Piedone, ăia au plătit și a plătit și Piedone cu un an de pușcărie aiurea. Nu a fost niciun fel de vinovăție la Colectiv, absolut niciun fel de corupție, în 8 ani de zile statul de drept nu a găsit nici un leu dat șpagă pe undeva. (…) Au inventat ticăloșia aia cu „Corupția ucide”, au și băgat oameni nevinovați la pușcărie, pe Piedone.

Aici, sigur, fără să am eu vreo problemă politică cu cineva din zonă îmi este clar că angro-ul ăla de GPL clandestin sigur a funcționat acolo cu acceptul unor autorități, dar principalii vinovați pentru catastrofa de la Crevedia sunt patronii și administratorii firmei care au transformat locul ăla într-un fel de centru de frecat gazul. Adică ei timp de 3 ani de zile veneau acolo cu gazul acesta, înțeleg că e cel mai inflamabil din zona aceasta de combustibil și cel mai exploziv și mutau gazul dintr-o cisternă în alta, făceau tot felul de operațiuni din astea absolut demente, în urma cărora sigur că s-a întâmplat explozia aia catastrofală. Deci principalii vinovați sunt toși patronii și administratorii firmei, după aia să vină statul de drept și să găsească complicitățile în zona de de administrație, primării, poliție, ce-o mai fi pe acolo”, a spus Mugur Ciuvică.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button