Chirica a aprobat marșul GAY, în timp ce românii participă la pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva

Distribuie acest articol!

Asociaţia Rise Out va organiza, vineri, marşul Iaşi Pride, acţiunea fiind autorizată de Primăria Iaşi, în timp ce reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că pe străzile Iaşiului se propagă „chipul păcatului contra firii”.

Primăria Iaşi a aprobat cererea Asociaţiei Rise Out pentru organizarea Marşului Iaşi Pride 2021, care se va desfăşura, vineri după-amiază, pe traseul Casa Studenţilor – Bulevardul Independenţei – Strada Elena Doamna – Strada Anastasie Panu – Palatul Culturii.

Organizatorul se angajează că vor fi respectate regulile cu privire la pandemia de Covid-19, dar şi că manifestarea se va desfăşura în mod paşnic.

Primăria cere ca marşul să nu degenereze „în acţiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea şi liniştea publică, siguranţa persoanelor, integritatea corporală, viaţa sau bunurile acestora ori ale domeniului public”.

Asociaţia Rise Out precizează că „este un moment şi un eveniment emblematic al comunităţii LGBTQ”.

Pe de altă parte, într-un comunicat transmis de Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, se arată îngrijorarea şi durerea cu privire la organizarea evenimentului.

„În faţa păcatului, răspunsul este pocăinţa. Am luat act cu adâncă durere că în ziua Acoperământului Maicii Domnului, prima zi a lui octombrie, lună consacrată Sfintei Cuvioase Parascheva, se propagă pe străzile Iaşului chipul păcatului contra firii, care doreşte a fi acceptat drept normalitate, ceva firesc şi de urmat. Constatăm cu îngrijorare că ne ducem tot mai jos prin subminarea fundamentului familiei, îndreptându-ne cu paşi rapizi spre pericolul disoluţiei”, se arată în comunicatul transmis de ierarhii Sinodului Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: