Internațional

China nu consideră că România poate juca vreun rol în criza ucraineană. A ales Polonia

Reprezentantul special chinez în afacerile euroasiatice, Li Hui, va efectua pe 15 mai, un turneu de vizite oficiale în Ucraina, Polonia, Franța, Germania și Rusia pentru a discuta despre soluționarea crizei Ucrainei, a declarat Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe conform Radio China.

El a spus că de la izbucnirea crizei din Ucraina, China a aderat întotdeauna la o poziție obiectivă și echitabilă și a încercat să promoveze pacea prin negocieri. Propunerile președintelui Xi Jinping pun accentul pe respctarea suveranității și integrității teritoriale ale tuturor țărilor, susținerea obiectivelor și principiilor Cartei ONU și a preocupărilor juste de securitate ale statelor trebuie luate în considerare cu seriozitate. Mai mult, toate demersurile favorabile soluționării în mod pașnic a crizei trebuie sprijinite. Acestea sunt aspectele principale de urmărit în soluționarea crizei Ucrainei.

Pe baza principiilor menționate, partea chineză a elaborat un document, în care se consemnează preocupările tuturor părților implicate, document fiind apreciat la nivel internațional, mai spune Radio China.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button